به میزبانی مسجد سلیمانداراب رشت؛
میهمانان کوچک امامحسین گردهمآمدند/ شور و شعور حسینی کودکان عاشورایی، متجلیشد
عصر روز پنجم ماه محرم سال ۱۴۰۲، میهمانان کوچک امام حسین(ع) در مسجد سلیمانداراب شهر رشت گردهمآمدند و شور و شعور حسینی خود را در گردهمآیی کودکان عاشورایی بهنمایشگذاشتند.
به گزارش روابطعمومی اداره کل کانون استان گیلان، عصر روز یکشنبه، اول مرداد سال ۱۴۰۲، مسجد سلیمانداراب شهر رشت رنگ و بوی عاشورایی گرفت و جمع کثیری از کودکان ۶ تا ۱۲ سال گیلانی، با همراهی اولیای تربیتی و خانوادهها، تعلق خاطرشان را به اهل بیت و سرور و سالار شهیدان، امام حسین(ع) در گردهمآیی کودکان عاشورایی به نمایشگذاشتند
این آیین معنوی که به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و همگامی مجموعههای فرهنگی، به صورت همزمان در سراسر کشور صورتپذیرفت، با اجرای فعالیتهای متنوع و هدفمندی همراهشد.
خوانش پیماننامه کودکان با امام حسین(ع)، اهدای سربند مزین به نام سرور و سالار شهیدان، همخوانی و همنفسی کودکان با مداحان اهلبیت(ع)، پردهخوانی حماسه کربلا و خوانش شعر، از برنامههای این آیین بود که رنگ و بوی حسینی به خودگرفت ودرجهت تعمیق باورهای دینی آیندهسازان ایران اسلامی برنامهریزی و به مرحلهاجرا گذاشتهشد.
ایندرحالی است که فاطمه شهربانویی، عضو ارشد مرکز فرهنگی هنری شماره ۲ کانون بندرانزلی نیز با مجریگری، خوانش شعر و دلنوشتههای عاشورایی، نقشبهسزایی در ایجاد فضای معنوی، هماهنگسازی اجراها و معرفی توانمندیهای اعضای این مجموعه فرهنگی به حاضران داشت.
تربیت کودکان مذهبی، یک اولویت است
مدیرکل کانون استان گیلان هم سخنان خود در این همایش را با خوشآمدگویی به حاضران و تبیین اهمیت و جایگاه مساجد و هئیتهای مذهبی در تربیت نسل کودک و نوجوان آغازکرد.
سیدجلیل میرعظیمی در این ارتباط، مساجد و هیئتهای مذهبی را به دیوار امن در برابر آسیبهای فردی و اجتماعی متوجه آیندهسازان تشبیهکرد و مأنوسسازی کودکان و نوجوان با محافل دینی و مجامع مذهبی را رسالت خانوادهها و اولیای تربیتی دانست.
وی درعینحال، از ظرافتهای تربیتی در حوزه کودک و نوجوان سخنگفت و با بیان اینکه جذابسازی فعالیتها و حرکت گامبهگام و به دور از تکلف، نقش بهسزایی در اُنس و الفت فرزندان با فضاهای دینی و اسلامی دارد، تصریحکرد: لازم است با واگذاری مسئولیتهای مورد علاقه و مناسب به آیندهسازان، زمینه مشارکت آنان را در فعالیتهای اجتماعی فراهمکنیم.
او در این میان، مساجد و مراکز فرهنگی هنری را عرصهای مناسب برای ظهور و بروز قابلیتهای نسل کودک و نوجوان ارزیابیکرد و با تشریح کارکردهای مسجد و مجموعههای فرهنگی گفت: همنشینی با همسالان، بهرهگیری از تجربههای بزرگسالان و تمرین کارهای گروهی، از جمله این دستآوردها در راستای برپایی نماز اول وقت، تقویت و تعمیق باورهای دینی و اسلامی این نسل بهشمارمیرود.
مدیرکل کانون استان گیلان ادامه صحبتهای خود را به تشریح اهداف برگزاری گردهمآیی کودکان عاشورایی اختصاصداد و با بیاناینکه این آیین معنوی به همت کانون در سراسر کشور برگزارمیشود، افزود: این حرکت هدفمند، گامی در مسیر نیل به اهداف کانون در تربیت کودکان و نوجوانان باورمند، متعهد و متخصص محسوبمیشود.
وی اضافهکرد: فراهمسازی بسترهای مناسب برای گردآمدن کودکان و نوجوانان زیر پرچم اهلبیت و امام حسین(ع) یک تکلیف است و به یقین اجرا دنیا و آخرت را بههمراهدارد.
این مسئول فرهنگی همچنین، آشناسازی هرچه بیشتر آیندهسازان ایران اسلامی با فلسفه و اهداف قیام کربلا را از دیگر اهداف برگزاری این همایش عنوانکرد گفت: احیا و تحکیم دین مبین اسلام و امر به معروف و نهی از منکر، اهداف قیام حسینی است که با بهرهگیری از فعالیتهای کودک ونوجوان محور در گردهمآیی کودکان حسینی و با شعار «میهمانان کوچک امام حسین(ع)»، به نسل کودک ونوجوان یادآورمیشود.
سید جلیل میرعظیمی درپایان صحبتهای خود ازحاضران و مجموعههای همراه در برگزاری این گردهمآیی قدردانیکرد و افزود: دوستی اهل بیت و امام حسین(ع) بهترین سرمایه است و آنان که از این پشتوانه عظیم برخوردارند، از تمامی موهبتهای الهی بهرهمند هستند.